viernes, 29 de noviembre de 2013

TRABAJAMOS VALORES: LA IRA

¡Hola a todos!

Esta semana hemos leído el libro Ira, de Violeta Monreal.
La ira es un sentimiento que, en muchas ocasiones, nos hace decir cosas que en realidad no sentimos. Por eso, debemos intentar controlarnos.

Cuando te enfades recuerda la fórmula que Iris, la protagonista del libro, descubrió visitando los colores:
1. Toma aire por la nariz, saca con suavidad el aire por la boca.
2. Vuelve a aspirar aire por la nariz, vuelve a sacar suavemente el aire por la boca.
3. Piensa que no te querían molestar: Cierra los ojos y recuerda cuánta gente te quiere. Piensa en estos siete colores (violeta, azul, verde, amarillo, naranja, rojo y blanco) antes de hablar.
Esta fórmula te ayudará a controlarte antes de enfadarte.

¡Seguro que lo consigues!





5 comentarios:

  1. Hola Sara! M'encanta el teu bloc!! Molt sovint li faig una ullada, i treball amb ell. Tinc una filla en segon de primària, però no tenim la sort de tenir-te de professora, ja q no va ha aquest col·legi. Sempre em sorprens gratament amb alguna de les teues idees o treballs, aquest sobre la Ira em sembla genial, una manera perfecta de q els xiquets aprenguen a afrontar les seues emocions. No tinc el gust de conèixer-te, però vull fer-te saber q sóc una fan teua, Jijiji, estic impressionada amb l'esforç, humanitat, dedicació, treball, bon gust, implicació, delicadesa... I una infinitat de coses q demostres amb aquest bloc. El meu més sincera enhorabona!!! Un saludo, África.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies, Àfrica. Les teues paraules m'han alegrat molt el dia i em dona forçes per a seguir amb la meua tasca.
      És molt gratificant veure que altres persones valoren el meu treball i que els agrade tant és meravellos. Espere seguir ajudant a persones interessades com tú. Un bes, fins a l'altra!

      Eliminar
  2. Bon Dia!! Sara, estos llibres están super bé!!! i t' asegure que els xiquets ho possen en práctica. Ara em done conter perque Paula em deia l'altre día que me tranquil·litzara agafant aire i soltant-lo poquet a poquet... jajaja Estos llibres donen uns valors molt important als nostres fills!!! Gracies i Enhorabona Sara per el teu treball!!! :-)
    Emma

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies,Emma!! Ja saps... Abans d'enfadar-se hem de respirar profundament. ;)

      Eliminar
  3. Hola Sara i moltes gracies per l'ajuda que dones tant als nostres fills, com és en este cas, a nosaltres els pares. Loles

    ResponderEliminar